keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Sämpyläpäivä


Isi toivoi hamppareita, niinpä viikonlopun kauppalistassa luki tietysti se hiiva. Puhe oli kyllä jos sitten tulevana viikonloppuna, mutta äiti sai taas ajatuksen josko leivottaiskin tänään pojan kanssa yhdessä niitä sämpylöitä - saa iskäkin hampparinsa siinä samalla. Ja niin me sitten leivottiin super loistavana äiti-poika -tiiminä. Mitä pienestä sotkusta kun on niin kivaa!




Äidin pieni apuri oli kyllä koko ajan täydessä työn touhussa, jos ei laitettu jauhoja taikinaan löysi koura tiensä suoraan suuhun. Pakko sanoa, tässä kohtaa äitiä tais naurattaa aika lailla. Kaiken kukkuraksi pikkumies sanoo suu täynnä jauhoja, että - herkullista.
 

 

Myös taikinaa maisteltiin kehuen, mutta sen äitikin ymmärtää - onhan se sämppäritaikina hyvää (tätä oma äitini ei ymmärrä, mutta poika on selvästi äitiinsä tullut).


.. Ja niin me onnistuttiin. Oli oikein hyvää ja herkullista.

Arkipäivän herkut ja helpot sämpylät (taaperotkin tykkää!) 

12 kpl reiluja sämpylöitä (puolita taikina halutessasi)

5 dl maitoa
ripaus suolaa
2 rkl hunajaa
2 rkl siirappia
50 g hiivaa
3 dl kaurahiutaleita (tai mitä tahansa puurohiutaleita)
n. 7 dl sämpylä- hiivaleipä- tai ruisjauhoja (tai vaikka kaikkia sekaisin)
1/2 dl sulaa voita

Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola ja hunaja.
Lisää kaurahiutaleet ja siirappi.
Lisää jauhot vähitellen.
Lisää lopuksi rasva ja alusta taikina sopivaksi. Hieman tahmeasta saa mehukkaampia sämpylöitä.
Peitä liinan alla kaksinkertaiseksi ja pyöritä sitten uunipellille reilun kokoisia sämpylöitä.
Kohota vielä liinan alla ja paista 225 asteessa noin 12 minuuttia. 
Nam!

 ♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️