lauantai 13. toukokuuta 2017

Pientä makeaa äidille

Huomenna vietetään sitä meille kaikille äideille tärkeää päivää. Vaikka jokainen päivä äitinä on tietysti yhtä tärkeä ja merkityksellinen, joten se siitä. Toki onhan se kiva saada mahdollisesti jotain ekstrahuomiota ja hemmottelua, jolloin muutkin kuin vain sinä itse muistavat tärkeytesi äitinä. Sillä mikään ei vedä vertoja äidille tai äitiydelle. Me äidit rokataan!

 Mutta mitä sitten lahjaksi sille omalle äidille tai isoäidille tai isoisoäidille? Onhan niitä ideoita aina pilvinpimein, itse askarreltua tai oman lapsen askartelua tai korukaupan kautta kakkukahville. Mutta jos oma idea vielä uupuu ja äiti tykkää makeasta, on tässä oiva idea lahjakääröön - nimittäin herkullinen itse tehty hillo. Ja mikä parasta, makuvaihtoehtoja on lähes yhtä monta kuin mahdollisia lahjan saajiakin.

Tämä hillohan ei päätynyt tänä vuonna meidän äitienpäivälahjaksi vaan isoveikalle lapsenvahtipalkaksi, mutta sen kantta kaunistaisi oivasti vaalenapunainen rusetoitu nauha. Eli idea käyttöön jos suinkin äidin mieli tekee omaan makuun sopivaa hilloa. Lettukestit kehiin tai mihin ikinä sitä tykätäänkään käyttää ja yhteistä aikaa viettämään äitienpäivänä.


Tässä vielä ohje ei liian - vaan sopivasti makeaan omena-vadelmahilloon.

Omena-vadelmahillo

4 omenaa
200 g vadelmia (pakaste käy hyvin)
hillosokeria oman maun mukaan (laitoin alle desin)
1/2-1 dl vettä (riippuu sokerin määrästä)
2 kanelitankoa

Kuori ja paloittele omenat.
Kiehauta kattilassa vesi ja sokeri.
Lisää omenan palat, vadelma ja kanelitangot.
Anna kiehua sekoittaen 10-15 minuuttia, kunnes omenat pehmenevät kunnolla.
Ota kanelitangot pois ja soseuta hillo sileäksi.
Purkita ja laita jääkaappiin, hillo on valmista seuraavana päivänä.Mitä teillä on äidille lahjaksi? Omani on vielä kaupan hyllyllä mutta valmiiksi valittuna, juuri sopiva mummin muumikaappiin.

♥ Laura

2 kommenttia:

  1. Kiva vinkki! :) Tein tällä kertaa äidille jotakin itsetehtyä. Vimman kangasennakosta tilattu paketti tuli juuri parahiksi joten ompelin äidille merenpoikalettipaidan.

    VastaaPoista

Jätä muisto vierailustasi ❤️