tiistai 27. kesäkuuta 2017

Epäonnistunut clomifen-kuuri

Jos palataan ajassa hieman taaksepäin, tuonne joulun tienoille kun isännän kanssa sovittiin että jos ei ne omat kuukautiset palaa vielä vuoden vaihteenkaan jälkeen, varataan uusi aika samalta yksityiseltä jonka luona kävin jo alkusyksystä. Tällä kertaa meillä oli valmiina toivomuslista, lista josta löytyi yksi ainokainen rivi: clomifen-kuuri.

Ikinä tai ikinä ja ikinä, ei saisi lukea internetistä juttuja, mutta kun se on niin helppoa ja muiden kokemukset kiinnostaa jos löytyy vähääkään omia kokemuksia vastaavia. Ja niinpä taas oli tullut luettua illat pitkät iPadin näytöltä muiden kokemuksia clomifen-lääkkeestä. Mehän ei tiedetty sen olemassa olosta tuon taivaallista ennen kuin syksyisellä gynekologikäynnilläni lääkäri sen ohimennen mainitsi, ja sen jälkeen törmäsinkin jatkuvasti keskustelupalstoihin joissa jaettiin omia kokemuksia kyseisestä lääkkeestä.

Keskustelupalstat joista löysin itseni lukemassa muiden höpötyksiä olivat 90 % onnistuneita clomifen-kokemuksia, joilla lähes kaikki olivat ennemmin tai myöhemmin raskautuneet. Niinpä tarmoa täynnä suunnattiin tammikuussa yhdessä gynekologin juttusille ja esitimme toiveemme, ja niin me poistuttiin apteekin kautta hymy korvissa, josko tällä nyt tärppäis.

Clomifenin tarkoitushan on kypsyttää munasoluja ja näin ollen aikaansaada ovulaatio. Lääkkeessä on monisikiöraskauden riski, jonka tähden kuurin aikana tulisi suorittaa ultraaminen jossa varmistetaan että lääke tosiaan toimii, eikä se kypsytä saman aikaisesti liian montaa munasolua. No, meidän kohdalla ei jostain syystä ultrattu enkä myöskään ovuloinut kahden ensimmäisen clomikierron aikana, ja niinpä jätin gynekologilleni soittopyynnön ja pyysin että nostaisimme annostusta, joka on muilla tepsinyt.

Lääkäri suostui oitis, muttei silti edes ehdottanut ultraa. Kahdella seuraavalla kierrolla sain viivat ovulaatiotesteihin kierron 18-19 päivinä, mutta vuoto alkoi jo kierron 22-24 päivänä. Itkuhan siitä seuras, joka kerta. Jos ovulaatio ikinä kunnolla edes tapahtui, jäi kierto lääkkeen takia aivan liian lyhyeksi eikä raskaus saanut edes mahdollisuutta alkaa. Niinpä päätin sulkea koko lääkepurkin ja antaa ajan kulua. Edes hetken. Aina sinne keväiseen pikkumurun neuvolakäyntiin saakka.

Kaiken kerrottuani neuvolan lääkärille näytti hän kummastuneelta clomifenin käytöstä - ei tosin sanonut mitään, vaan kehotti josko tehtäis se lähete sinne keskussairaalaan ja niin me sitten tehtiin. Ja sieltä saatiinkin jälleen uutta uskoa ja pientä varmuutta tulevasta, nyt mennään sillä lihotuskuurilla ja syksyllä yritetään uusin konstein. Mutta oma kokemukseni clomifen-lääkkeen toimivuudesta on iso pettymys ja päänsärkyyn johtaneet itkut päälle. Ehkä ne luulot oli liian korkeella ja pudotuskin sattui vietävän paljon, kun matkaa alaspäin oli melkoinen matka.

Näin jälkikäteen uusin hakusanoin kirjoitettuna on löytynyt varmasti yhtä monta keskustelua epäonnistuneistä clomifen-kuureista kuin onnistuneistakin. Niitä ei vaan tietenkään tullut haettua siinä vaiheessa, kun koitti löytää niitä onnistuneita tarinoita joista sai toivoa ja uskoa että tämä toimii varmasti kun se toimii niin monella muullakin. Vaan ei sais niin sokeena uskoa.


Onko kukaan muu kokeillut clomeja ja millä tuloksilla?

♥ Laura

7 kommenttia:

 1. Ei täälläkään clomifen auttanut. Söin muistaakseni kolmeen eri kertaan sitä, eikä tulosta. Ja myöskään meidän kohdalla ei ultrailtu ja minulle määrättiin clomifen äitiyspoliklinikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva (tai no kiva ja kiva..) kuulla, etten ole ainut johon ei kyseinen lääke tehoa, odotukset oli vaan niin korkeella mutta minkäs teet, eteenpäin vaan uusia yrityksiä kohti 😊

   Poista
 2. Meillä Clomit olivat 11kk putkeen käytössä ja joka ikinen kuukausi ultrattiin aina. Loppuvaiheessa kokeiltiin pregnyl-injektiota muutamaan kertaan tuloksetta. IVF:ää suunniteltiin seuraavana toimenpiteenä, kesätauon jälkeen.. Luojalle kiitos, raskauduin kuitenkin heti kun clomi + pregnyl jäivät tauolle, seuraavasta kierrosta. Melkoinen yllätys olikin, tuplana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista, teillä onkin ollut pitkään, mulle taas sanottiin ettei saa montaakaan kiertoa käyttää putkeen. Mutta niin se elämä välillä yllättää kun sitä vähiten odottaa - onneksi ❤️

   Poista
 3. Esikoisen aikana heti ekasta clomi-hoidosta raskaaksi. :) Toisella kertaa ehdin ostaa clomit kaappiin, mutten edes avata pakettia, kun jostain taikaiskusta olikin tullut luomu-ovulaatio ja siitä raskautuminen! Onnea oli siis roimasti matkassa, toivottavasti sama suodaan teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä onkin käynyt onnellisesti, toivotaan samaa myös meille! 😊❤️

   Poista
 4. Mulla kotona kaksi clomifen lasta, 4/11 ja 11/12. Ensimmäisessä meni kuus kiertoa clomeilla ja toisesta yksi riitti. Ekassa raskaudessa odotin kahta josta toinen meni kesken. Tämä tounen menee nyt eskariin

  VastaaPoista

Jätä muisto vierailustasi ❤️