Kaksplus.fi

keskiviikko 2. elokuuta 2017

Hei muumit


Meillä oli aikast kiva päivä. Me nimittäin käytiin moikkaamassa muumeja Naantalin auringon alla. Alustavasti oltiin suunniteltu menevämme tiistaina tai torstaina säätietojen perusteella, mutta tiistai hylättiin kun mansikkalaatikot tulivat ja torstaikin vaihtui tälle päivälle, koska lenkiltä tultuani säätiedot näyttivät poutapilviä ja auringon paistetta. Niinpä me murusen päiväruuan jälkeen pakattiin itsemme autoon ja lähdettiin matkaan.

Eilen illalla juttelin sängyssä pikkumurun kanssa Muumimaailmaan menosta ja jätkähän oli intoa täynnä, olis ollut menossa samantien ja väitti kovin menevänsä muumien syliin ja olkapäille sinne korkealle istumaan. Mutta äidin aavistus osui oikeaan ja muru pysytteli tiukasti iskän sylissä muumien lähistöllä. Silti kivointa kuulemma oli Muumipeikko.


Kaikki kierrettiin ja katseltiin, ihasteltiin ja ihmeteltiin ja kivaa oli, tietysti. Esitykset on aina ihan huippuja niin kuin tälläkin kertaa ja niin se muru katseli niitä jälleen lähes silmiään räpäyttämättä. Autossa ja kotona muru lauleskeli muumilaulua ja kotimatkalla katseltiin katsomosta muumeja. Tietty. 

Me käytiin Muumimaailmassa kun pikkumuru oli alta vuoden ja tietysti nyt siitä saatiin isompi ilo irti, vaikka tykkäshän se siitä silloinkin. Tällä kertaa vaan ei tarvittu rattaita ja kulkeminen oli niin paljon helpompaa, kaikkialle päästiin paremmin ja omin jaloin, eikä tarvinnut kantaakkaan juuri lainkaan, vaikka olishan se sylissä viihtynyt vaikka koko ajan. On se rakas sellainen sylivauva.


Ruokakin maistui paremmin kuin hyvin Muumimamman keittiössä, jossa saatiin kotiruokaa yllin kyllin, niin paljon kuin napa jaksoi vetää ja hyvinhän ne veti. Iskä söi santsilautaseen asti kanankoipia ja lihaa, muru veteli ainakin kahdeksan pikkunakkia muusin kera ja itselleni maistui salaattipöydän antimet. Kaikki oli tuoretta ja hirmu hyvää, sen verran hyvää että jokainen kävi santsikierroksella.

Siitä me kaikki nähtynä ja masut täyteen syötynä käytiin vielä katsomassa Emman teatterissa Pikku Myyn syntymäpäivä - musiikkiesitys ja siitä pikkuhiljaa suunnattiin pois Muumimaailman ihmeellisestä maailmasta. On se vaan sellainen paikka jossa muutama tunti kuluu aivan huomaamatta ja jota voi suositella kaikille lapsiperheille ja lapsenmielisille käytäväksi ainakin kerran elämässä.


 ♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️