maanantai 22. tammikuuta 2018

Positiivinen raskaustesti

Se päivä, kun plussasin on mielessäni kuin eilinen. Tarkemmin sanottuna aanuyö, kello neljän aikaan.

Elettiin marraskuuta ja koko kierron olin uskoa täynnä, enemmän uskoa kuin kertaakaan aiemmin. Aikaisemmin ajatukseni pyörivät lähinnä ei me onnistuta koskaan, mutta tällä kertaa ajattelin toisin, tällä kertaa uskoin koko sydämestäni. Miehellekin sanoin hedelmöittymisen aikaan, että nyt me ollaan raskaana. Ihan varmasti.

Ostin viikolla apteekista apteekin oman raskaustestipaketin, joka sisälsi kaksi testiä, ja olin päättänyt odottaa sunnuntaihin. Silloin ovulaatiosta olisi tasan kaksi viikkoa ja testin täytyisi varmasti näyttää plussaa, mutta toisin kävi.

Perjantai ilta toi tullesaan viirun punaista paperiin ja suoraan sanottuna jouduin pakokauhun valtaan. Eihän tässä näin voi käydä, ajattelin ja myönnän, itkin pelosta koko illan. Uskoin silti, uskoin enemmän kuin koskaan ja rukoilin.

Niinpä heräsin lauantaina aamuyöllä neljältä ja suuntasin yksinäni vessaan raskaustestin kanssa. Testin tehtyäni käänsin sen nurinpäin ja palasin takaisin sänkyyn. Aavistuksen kädet ehkä jopa täristen käänsin testin ja katsoin tulosta kännykän valossa molempien miesmurujen nukkuessa vieressäni, ja siinä se oli. Siinä se oli, positiivinen raskaustesti. Voi niitä onnen kyyneliä, olen raskaana! Mutta tiesinhän sen. Enkä kyllä nukkunut enää sinä yönä silmänräpäystäkään.

Loppu aamuyö meni epäuskoisena, onnellisena ja laskettua aikaa laskiessa. Miestä en herättänyt, koska siitä ei olisi ollut hyötyä, ei hän muistaisi enää aamulla asiasta mitään. Niinpä odotin. Odotin siihen asti, että hän itse heräsi ja kipusin hänen vierelleen kertoen, että mulla on yllätys. Ihan paras yllätys. Ja niin ojensin testin hänelle hymy korvissa. Vastaus taisi olla jotain vastaavaa kuin oikeesti?

Se tunne, mikä täytti sydämen sillä hetkellä, kun testissä näkyi kaksi viivaa on unohtumaton. Täysin unohtumaton yli kahden ja puolen vuoden yrittämisen jälkeen. Nyt se onnistui, heti se onnistui kun vain uskoin. Ja myönnän, testi ei jäänyt ainoaksi. Niitä tehtiin ainakin viisi. Ja niin se näytti joka päivä vahvempaa tulosta. Uskoin ensimmäisestä, mutta voi sitä tunnetta kun saat positiivisen tuloksen raskaustestiin yli kahden vuoden jälkeen. Sitä vain hymyilee ja tuijottaa sitä pientä tikkua sormien välissä. Mikä ihana tunne.

 ♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️