Kaksplus.fi

perjantai 12. tammikuuta 2018

Puumetsä

Meillä on eletty sitä normaalia perhe-elämää. Päivät vilisee ohitse leikkien, välillä aavistuksen kiukutellen mutta enimmäkseen hymyillen. Me nauretaan pienen miehen pienille hassuille jutuille. Me hymyillään pienen miehen isoille ihanille jutuille. Ja me aavistuksen hermostutaan pienen miehen tyhmistä jutuista, mutta aavistuksen vaan.

Lapsen silmin maailma näyttää niin erilaiselta. Sitä muistaa oman lapsuuden kotinsa ja kotikatunsa ja sen, kuinka pitkä tuo katu olikaan. Vaan ei se ole oikeasti, se oli niin vain lapsen silmistä katsottuna. Sitä joskus miettii miltä maailma näyttää nyt oman lapsen silmin, kuinka korkeita puut ovatkaan niin kuin muru aina metsäpolulla sanoo, kuinka pitkältä se aikuisen mielestä niin lyhyt metsäpolku lapsen askelin tuntuukaan.


Me käydään joka päivä kävelyllä kun isi on töissä. Otetaan Vilma hihnaan ja rattaat mukaan, kun ei ne pienet jalat aina jaksa niin pitkiä matkoja kerralla. Murulle on tärkeetä mennä puumetsään, jonka hän on itse nimennyt. Se on vain polku lammen vierellä, jota ympäröi muutamat puut. Mutta puumetsä mikä puumetsä. Ja tärkeintä sinne menossa on, että Vilma saa juosta. Niinpä meidän lapset pääsee juoksemaan vieretysten kilpaa puumetsän polulle, lammen vierelle. Ja niin ne juoksee, muru juoksee kilpaa ja karvakuono haistelee kiviä ja männyn käpyjä. Mutta aina se on aivan yhtä ihanaa.

Mukaan tarttuu joka päivä oksia, isoja ja joskus vähän pienempiä. Ne viedään kotiin asti, muru sanoo, mutta ei niin koskaan käy. Jossain kohtaa kepin on aika jäädä matkalle, kun muru niin päättääkin. Mutta tänään pääsi männyn oksa kotipihalle asti, aina omalle hiekkalaatikolle. Se on kuulemma trumpetti, se piti isillekin kertoa vaan unohdin. No kerroin nyt. 

Miten tunnin ulkoilu pienessä pakkassäässä voikaan tehdä niin paljon. Se tuo hyvän olon lisäksi iloa, uusia pieniä seikkailuja ja yhteisiä hetkiä, ne suloiset pienet punaiset posket ja iloisen pirteän pojan. Pojan, joka joka päivä sanoo kuinka kävelyllä on kivaa. Ja sehän on se kaikkein paras juttu.

♥ Ihanaa viikonloppua ihanassa pakkassäässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️