sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Makean ihana kanelimutakakku

Tänään on isoveljeni syntymäpäivä, me tosin otettiin varaslähtö ja juhlittiin niitä jo eilen. Tai ei me juhlittu sanan juhliminen varsinaisessa merkityksessä, vaan vietettiin lauantaipäivä yhdessä täällä meillä, syöden hyvin, herkutellen vielä paremmin ja pelaillen lautapelejä. Koska isoveljeni on lautapelien suurkuluttaja.

Uunilohta smetanakuorrutteella, itse tehtyjä lohkoperunoita tillillä ja reilulla parmesankuorrutteella. Kylkeen salaattia ja myöhemmin pöytä täyteen makeaa. Ja makeaa siis aivan tosissaan. Leivoin viime viikonloppuna meille suklaakeksejä suklaisilla pääsiäismunayllätyksillä ja niistä tuli meidän perheen uusi suosikki. Isäntä aneli niitä jo alkuviikosta lisää, mutta joutui sinnittelemään arkipäivien yli aina perjantai-iltaan asti, kunnes uunista tuli kaksi pellillistä äklömakeita suklaakeksejä. Toinen pellillinen niillä pikkumunilla ja toinen iskän lempparisuklaalla, eli Geishalla.

Nämä suklaiset keksit siis päätyivät myös herkkupöytään isoveljellekin, koska eihän isäntä saanut niitä syötyä vielä edellisiltana kuin pari hassua. Mutta päärooliin pääsi vaalea mutakakku, joka maistui kanelipullalta. Voi nam, kyllä oli taattua tavaraa ja maistui aivan ihanalta kermavaahdon kera. Myös jäätelö toimisi tämän kaverina yhtä hyvin, mitä löytyikin omasta iltapalakulhostani keksien ja mutakakun kanssa. Vauva vaati vai miten se menee.

Tämä vaalea mutakakku on mitä helpoin tehdä, niin kuin kaikki mutakakut nyt yleensäkin. Ja varman makunautinnon takaa tietysti sokeri ja voi, kardemumma ja kaneli. Voiko näillä nyt enää juurikaan epäonnistua? Kaiken tämän sokerimätön jälkeen tekisikin mieli aloittaa viikon sokerilakko, mutta ehkä se riittää että jätetään ne herkut taas pois tulevilta arkipäiviltä. Tosin mitä pieni kulhollinen jäätelöä haittaa silloin tällöin.. Jos siis mieli tekee jotain helppoa ja vaivatonta, tarvikkeetkin löytyy yleensä omasta kaapista ja sokerihammasta kolottaa eikä kanelipullakaan kuulosta hassummalta, tässä on täyden kympin vastaus kyseiseen himoon - vaalea kanelinen mutakakku.


Vaalea kanelinen mutakakku

150 g voita
2 1/2 dl sokeria
3 munaa
2 dl vehnäjauhoja tai gluteenittomia kaurajauhoja
1 tl vaniljasokeria
reilu rkl kardemummaa

Täyte:
50 g voita
2 rkl kanelia
2 rkl fariinisokeria

Kuumenna uuni 180 asteeseen.
Laita 20-24 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka.
Sulata voi kattilassa, ota pois levyltä ja lisää loput aineet kattilaan, sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja valmista täyte.
Sulata voi ja sekoita kaneli ja fariinisokeri joukkoon.
Valuta täyte spiraalin muotoon kakulle aloittaen keskeltä.
Ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Kakun kuuluu jäädä märäksi keskeltä.
Anna kakun jäähtyä vuoassa.
Tarjoile kanelikakku kermavaahdon tai jäätelön kanssa ja herkkuhetki on taattu.

Aurinkoista ja makeaa sunnuntaita ♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️