tiistai 13. maaliskuuta 2018

Raskausviikko 21 ja puoliväli

Niin se pamahti 20 viikkoa täyteen ja ollaan raskauden puolivälissä! Muistan niin selvästi, kuinka ne ensimmäiset viikot matelivat etanavauhtia eteenpäin, kunnes päästiin varhaisultraan seitsemän viikon jälkeen, ja siitä se sitten lähtikin rullaamaan. Ja niin nyt ollaankin jo puolivälissä, ajatella!

Vauva on tällä viikolla noin 25 senttiä pitkä ja painaa loppuviikosta reilusti yli 300 grammaa, voimaakin on löytynyt jo hyvin viimeisen viikon ajan, kun liikkeet ovat voimistuneet aivan hurjasti. Iskäkin tunsi potkut viime viikolla, kun ensimmäistä kertaa tuli kokeilemaan. Ja niin se meidän uusi muru pisti isille vähän liikettä kehiin ja kertoi olemassaolostaan, voi rakkaus.

Oma olo on hyvä, väsynyt ajoittain (varsinkin näin kun pikkujätkä päätti herätä jo kuudelta) mutta hyvä. Hyvä ja malttamaton. Nyt voidaan onneksi jo sanoa että ensi viikolla! Nimittäin rakenneultra tekee tuloaan, johan sitä on laskettu viikkoja ja päiviä aina sieltä asti kun aika varattiin, eli edellisestä ultrasta, joka oli jo tammikuussa.. Mutta ensi viikolla! Tiedetään kuka ei taaskaan nuku edellisyönä kovinkaan hyvin. Odottava ja jännittävä äiti, tietysti. Ihan niin kuin aina.

20 viikkoa takana ja 20 viikkoa edessä, masu kasvaa ja vauva siinä samalla vai oliskohan se toisinpäin. Kevät kuluu yleensä rivakasti ja toivottavasti tälläkin kertaa, sitä kun odottaa pienokaisen tuloa kuin pikkulapsi lauantain karkkipäivää. Tai ehkä vähän enemmänkin. Paljon enemmän. Ne pienet sormet ja pieni tuhiseva nenä, unohtamatta sitä huumaavaa vauvan tuoksua josta ei vaan saa tarpeekseen. Kukapa odottava äiti ei sitä odottaisi malttamattomana ja täpinöissään vauva-ajatukset mielessään lakkaamatta, minä odotan ainakin, odotan ihan hurjan paljon.

 ♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️