tiistai 22. toukokuuta 2018

Raskausviikko 31

Meillä täytetään tänään pyöreitä, sillä 30 viikkoa paukahti täyteen ja raskausviikko 31 lähti käyntiin, joka tarkoittaakin että jäljellä on enää 10 viikkoa. Niin se aika rientää, ensi viikolla kun kesäkuu saapuu voidaan jo sanoa, että meidän vauva syntyy ensi kuussa!

Raskausmaha on ihana, ihan niin kuin sen sisällä asusteleva 1,6 kiloinen vauvakin. Enää kaksi kiloa lisää ja pikkuveli on saman kokoinen kuin isoveljensäkin synytessään, voi apua. Pituutta vauvalla on nyt 36 senttiä, ja voima vain kasvaa siinä missä kehokin. Vauva tykkää potkia äidin kylkiluihin ja aina vaan ne pienet jalanpohjat puskee oikeasta kyljestä läpi, ainakin melkein. Eli siellä saatetaan hyvinkin asustella jo mukavasti pää alhaalla.


Nyt vauva on myös saanut hiukset jos on saadakseen ja uskon, että meidän vauva syntyy samanlaisen hiuspehkon kanssa kuin veljensäkin. Ainakin toivon niin, onhan ne vauvahiukset niin suloiset ja niitä on niin ihana tuoksutella siellä kunnon vauvahuumassa.

Oma olo on hyvä, reippaat aamukävelyt ei tunnu eikä hengästytä, mitä nyt iltaa kohden kova väsy iskee ja pissattaa lakkaamatta. Kivuttomia harjoitussupistuksia tulee päivittäin, mutta vain muutamia. Raskausarpia ei näy eikä kuulu, eikä niitä tullut esikoisestakaan joten ehkä säästyn niiltä kokonaan tälläkin kertaa.

Meillä pitäisi myös olla kaikki valmiina vauvaa varten, mitä nyt vaipat ja liivinsuojat vielä uupuu, ehkä tuttipullokin pitäisi vielä ostaa, mutta kaikki vähänkin suuremmat jutut. Pinnasänky odottaa nukkujaa, mummi ompeli ihanan unipesän ja suurin osa virkkauksistakin on valmiina. Lipastosta löytyy vaatteita pitkälle ja uusi turvakaukalo kyyhöttää autotallissa yhä omassa laatikossaan. Toki pitäisi ehkä sekin tarkistaa. Eikä se vauva paljoa vaadi, vain ne välttämättömät ja vanhempien rakkautta. Ja kaiken se myös tulee saamaan ja vähän enemmänkin. Paljon enemmän, ja eniten sitä rakkautta.


 ♥ Laura

2 kommenttia:

Jätä muisto vierailustasi ❤️