torstai 5. heinäkuuta 2018

Vaatimattomasti parhaat suklaakeksit

Niin pehmeitä, niin meheviä ja ennen kaikkea suklaisia. Mitäs muutakaan kuin vaatimattomasti parhaita suklaakeksejä. Mähän rakastan leipomista ja aina pitäis olla kokeilemassa jotain uutta, silti meille on tullut ne muutamat klassikot, joita isäntä tilaa ja tehdään aina vain uudestaan. Ja juurikin nämä suklaakeksit on yksi niistä suosikeista ja niitä tehtiin taas. Ties kuinka monennen kerran.

Me päätettiin reilu viikko sitten, että nyt se päivittäinen herkuttelu loppuu ja meillä vietetään vain yhtä herkkupäivää, lauantaita. Ihan meidän itsemme takia, että lasten. Kesä nyt on mennyt vähän överiksi ja jätskiä on vedelty päivittäin siinä missä isimies karkkia. Eikä se nyt ehkä ole niin järin viisasta, ja niin meille tuli yksi yhteinen herkkupäivä. Mutta kyllä sen huomasi, kun viikko oltiin herkuttelematta, nautti koko kööri lauantaisesta herkkupäivästä ihan eri tavalla, myös meidän pikkumuru, joka sai kerätä irtokarkeista oman pussinsa.

Mutta ettei arki kävisi ihan liian arkiseksi ja ankeaksi, täytyy sitä jonkinlainen porsaanreikä olla olemassa, ja niin äiti saa myös arjen keskellä leipoa muruille jotain hyvää. Muru toivoi viime viikolla pannaria, ja sitä hän myös sai. Ja isi toivoi nyt niitä suklaakeksejä, ja on ne vaan niin taivaallisen hyviä - niin hyviä, että murukin unille menossa kielsi isiä syömästä kaikkia, kun hänellekin pitää jättää äidin leipomia suklaakeksejä toisellekin päivälle. Kun ne on niin hyviä.

Mutta niin ne onkin, vähän liiankin. Eipä tarvitse pelätä pilaantuvan, kun katoavat alta aikayksikön. Ja niin ne katosivat tälläkin kertaa. Eli ettei vaan arki käy liian terveelliseksi, uuni päälle ja suklaakeksit kehiin eikä kukaan kärsi enää makeanhimosta. Ei sitten taatusti.

 
Suklaakeksit
 12 kpl (voit tehdä taikinan tuplana niin saat enemmän keksejä)

100 g tummaa suklaata
1 rkl maitoa
25 g huoneenlämpöistä voita
0,75 dl sokeria
1/2 dl fariinisokeria
1 huoneenlämpöinen muna
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
vajaa 1/2 dl kaakaojauhetta
100 g haluamaasi suklaata
 (valkosuklaa toimii ihanasti niin suklaisen taikinan vastakohtana)

Sulata tumma suklaa ja anna jäähtyä
Vatkaa sokerit ja pehmeä voi vaahdoksi
Lisää muna hyvin vatkaten
Lisää sulanut suklaa ja sekoita
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito, sekoita
Leikkaa valitsemasi suklaa kuutioiksi ja sekoita taikinaan
Nostele lusikalla nokareita leivinpaperille pellille ja paista 180 asteessa noin 8-10 minuuttia. Keksien kuuluu jäädä pehmeiksi, älä paista liikaa!

* Keksit on helppo tehdä myös gluteenittomina, kun vaihtaa jauhot gluteenittomiin kaurajauhoihin, toimii! 

♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️