keskiviikko 22. elokuuta 2018

Aivan ihana omenakakku

Käytiin lomalla isomummin luona ja isomummi kysyi onko tullut leivottua, kai se anoppi on kertonut innostuksestani leipomuksiin. Vaikka kuluneen kuukauden aikana on leipominen jäänyt suht vähiin, tosin syy siihen löytyy hyvinkin läheltä, tuosta aivan vierestä reilun neljän kilon paketista. Niin on tullut kuluneet viikot pyhitettyä täysin vauvalle, tutustuen tuohon uuteen ihmeeseen. Mutta kyllä sitä silti tuli vähän väliä kysyttyä isimieheltä että mitä sitä vois leipoa, kun jauhopeukaloa kolottaa.

Vaikka tulossa on ristiäiset ja syntymäpäivät, piti sitä päästä vatkaamaan taikinaa jo vielä vähän ennempääkin ja niin sain oivan tekosyyn leipoa, kun isille tuli pelikavereita ja oltiin isomummillekin menossa uudemman kerran niin saatiin pala vietäväksi hänellekin, kun uudessa palvelutalossa ei tarjoilla jälkkäriä kuin kerran viikossa! Asiahan piti siis korjata ja tarjota auttavaa kättä, tai tässä tapauksessa palaa kakkua.

Elokuu ja syksy tulossa, sehän tarkoittaa suurta omenasatoa, vuorossa oli siis omenaa kakun muodossa. Ja tämä kakku oli aivan taivaallista, voissa paistettuja omenan siivuja, voi jestas olikin herkkua ja päälle vielä kermavaahtoa. En voi kuin suositella. Toki kakku ei ollut päältä kaunis, mutta maku oli senkin edestä kohdillaan. Tämä toimii taatusti pimeneviin syysiltoihin, tai sinne keskipäivän jälkkäripöytään.

 Aivan ihana omenakakku

4 omenaa
130 g voita
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kardemummaa
2 munaa
1 munan keltuainen
2 1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Vuoraa 20 cm kakkuvuoka leivinpaperilla.
Kuori ja viipaloi omenat ohuiksi siivuiksi.
Sulata voi pannulla miedolla lämmöllä ja ota 1 dl sulanutta voita talteen.
Paista omenoita lopussa voissa panulla miedolla lämmöllä noin 10-15 minuuttia, kunnes omenat ovat hyvin pehmenneet.
Vatkaa sähkövatkaimella munat, keltuainen ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi,
Sekoita loput kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti taikinaan 1 dl voisulan kanssa.
Kääntele lopuksi omenaviipaleet ja pannuun jäänyt voi taikinaan ja kaada taikina vuokaan.
Paista kakku 180 asteessa uunin alaosassa noin 40 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä pari tuntia tai tekeytyä jopa yön yli jääkaapissa.
Tarjoile kakku vatkatun kermavaahdon kanssa. 
Vinkki! Kakku on helppo toteuttaa myös gluteenittomana korvaamalla jauhot vaikka gluteenittomiin kaurajauhoihin.

♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️