tiistai 13. marraskuuta 2018

Isänpäivän mokkapala-pokekakku

Meillä oli aika sokerinen isänpäivä, mutta niinhän ne juhlapäivät vähän tuppaa aina olemaankin. Ja niin ne saakin olla, niinhän niiden kuuluukin olla. Aamupala alkoi kaurapuurolla, vaikka isi sai puurokulhon viereen isomman kulhollisen karkkia, joilla tuli täydentää isänpäiväkortin viesti. Ei se kyllä niitä puuron sekaan sentään laittanut vaan malttoi säästää myöhemmälle.

Mutta ei siinä kaikki, sokeria tarjoiltiin iltapalapöydässä vielä vähän lisää. Tai aika paljonkin lisää. Jos joku ei vielä tiennyt, meidän poikien isimiehen ehdoton suosikki on mokkapalat, toiselta nimeltään masaliisa, ja niin halusin tehdä vähän taikoja ja luoda niistä jotain ihan uutta.

Me ollaan syöty niitä perinteisiä mokkapaloja ja paljon, ollaan syöty kääretortun muodossa, kakkuna ja jopa kakkutikkareina, mutta nyt syötiin pokekakkuna. Ja siitä tuli kerralla uusi hitti, isimies kehui parhaaksi leipomukseksi mitä on syönyt ja meni listan kärkeen oikein ryminällä. Tätä kuulemma jatkossakin, niin hyvää se oli! Mutta ihmekkös tuo, olihan se.

Olin ensin ajatellut kehittää mokkapaloista kunnon täytekakun, mutta sitten törmäsin pokekakkuihin ja siitä se ajatus sitten lähti. Mokkapala-pokekakku. Vielä kun olisi ollut tarkka mitoissa, mutta kun ei se leipominen saa olla liian tarkkaa, ja niin tulee kaakaojauhetta heitelty vähän miten sattuu milläkin kertaa. Joten tässä oma ohjeeni isin uuteen suosikkiin, tai niin lähelle kuin suinkin mahdollista. Kaakaojauhetta kun meni suoraan purkista pariinkin otteeseen, tomusokerinkaan kanssa en ollut kovinkaan tarkkana. Eikä tarvitse ollakkaan, leipomista ei saa ottaa liian vakavasti, pitää käyttää luovuutta ja antaa mennä!

  
Mokkapala-pokekakku

Pohja: 
2 huoneenlämpöistä kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
100 g voita sulatettuna
Vähän reilu 2 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 dl maitoa

Täyte:
1 tölkki kondensoitua maitoa
100 g tummaa suklaata
Kaakaojauhetta tuomaan lisää suklaisuutta, oman maun mukaan

Kuorrute:
50 g voita sulatettuna
Noin 250 g tomusokeria
Muutama reilu ruokalusikallinen kaakaojauhetta
Pari lusikallista vettä notkistamaan kuorrute
2 rkl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi.
Lisää sulatettu ja jäähtynyt voi
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi taikinaan vuorotellen maidon kanssa, vältä turhaa sekoittamista.
Vuoraa pienen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
Kaada taikina vuokaan ja paista 200 asteessa noin 25-35 minuuttia, tai kunnes kakku on riittävän kypsä. Kokeile kypsyyttä puutikulla, kakku saa jäädä keskeltä hieman tahmeaksi, mielummin niin kuin liian kuiva.

Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja valmista täyte.
Sulata suklaa ja sekoita se kondensoituun maitoon, lisää kaakaojauhetta omaan makuun sopivaksi.
Töki kakkuun reikiä melkein pohjaan asti, käytin tähän lasten muovista pitkän lusikan vartta.
Valuta reikiin täytettä, auta lusikalla ja valuta lisää aina kun täyte on valunut tarpeeksi. Näyttää että täytettä olisi hurjankin paljon, mutta itse sain käytettyä tähän lähes kaiken, pohjalle jääneen sekoitin kuorrutteen mukaan.
Laita kakku jääkaappiin ja valmista kuorrute.

Sulata voi mikrossa, lisää muut aineet ja vettä sen verran, että kuorrute on sopivaa levitettäväksi.
Levitä sitten kuorrute kakun päälle ja reunoille.
Laita kakku jääkaappiin hetkeksi odottamaan tarjoilua. 

♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️