perjantai 14. joulukuuta 2018

5 lahjaideaa vauvalle

Meidän vauva on tänään jo viiden kuukauden ja hän tykkää hypistellä käsissään ihan kaikkea, jonka jälkeen se ihan kaikki suuntaa suoraan pienen vauvan suuhun. Hän ei ymmärrä mikä on joulu, tai varsinkaan joululahja, mutta ei hän silti ilman lahjoja jää. Mutta mitä sitten lahjaksi vauvalle? Tässä 5 lahjaideaa yhden äidin näkökulmasta.

1. Tietenkin lelut. Ja nimenomaan ne vauvan lelut. Ne värikkäät, ne äänekkäät eikä ehkä aikuisen silmään niinkään kauniit, saati kauniin kuuloiset, mutta ne on vauvasta kaikkein kivoimmat. Mikä parasta, nykyään on suunniteltu niin hyviä leluja vauvan kehityksen tukemiseen, niin kuin meidän murun kummitäti toiselta puolen maailmaa (ihan kirjaimellisesti) postitti pukin konttiin pallon, jonka tarkoituksena on innostaa vauvaa ryömimään, miten ihana!


2. Vaatteet. Vauva kasvaa koko ajan ja vaatekaapin sisältöä saa uusia samaa tahtia. Paras on hankkia seuraavia kokoja valmiiksi, ei suinkaan juuri nyt sopivia niitä kun tuppaa olemaan kaappi jo valmiiksi täynnä. Tai jos lahjan saajan äiti tai isi, yleensä äiti, pitää aivan eri tyylistä, on myös lahjakortti kiva idea, kyllä se äiti sitten auttaa sen käytössä vauvan tuhistessa vaunukopassaan.

3. Vauvan tarvikkeita. Vaippoja, tutteja, ruokailutarvikkeita eli vaikka ruokailualustaa, aterimia, mukeja ja ruokalappuja. Onhan näitä. Jos vauva ei vielä syö kuin rintaa, syö hän aivan pian muutakin ja silloin vauva tarvitsee omia ruokailuvälineitään. Ihanat silikoniset ruokailualustat kulhoineen, nallen päällä tai hymynaamalla, tuo ne iloa vauvan ruokailuun niin vauvalle kuin vanhemmillekin.

4. Tutit ja tuttinauhat. Tässä kohtaa tutit tulevat uudelleen, mutta jos vauva syö tuttia, saa niitä olla useampia. Ja siinä samalla myös tuttinauhoja, ne vasta ihania onkin! Kyllä meidän vauva tykkää tarttua omaan tuttiinsa, tarkastelee sitä ja laittaa takaisin suuhunsa. Tai ainakin yrittää laittaa, joskus siinä onnistuessa, joskus taas ei. Ja samaa hän tykkää tehdä tuttinauhoilla, myös autoillessa tai kauppareissulla on ihanaa kun tutti pysyy matkassa mukana silloinkin kun se eksyy pois vauvan suusta tai käsistä.


5. Kirjat. Vauvoille on paljon kirjoja siinä missä isommillekin lapsille. On kankaisia, on kylpykirjoja, kovakantisia ja muuten vaan pehmoisia. Ja vauvat rakastaa kuunnella vanhempiensa ääniä, siis erilaiset vauvan kirjat on ihan loistojuttu pukin konttiin.

Meidän viisikuinen taitaa saada elämänsä ensimmäisenä jouluna jokaisesta edellämainitusta osioista jotakin. Löytyy niitä leluja, kummitädin myös postittama nimellä varustettu tuttinauha (joka jo pääsikin käyttöön), on kirjaa ja ehkä vaatettakin. Me hankittiin itse myös ihanat ruokailulautaset tuleviin ruokailuhetkiin, tosin niitä ei edes pakata joulupaperiin. Kun eihän ne vauvat paljon tarvitse, isin ja äidin syli se on se kaikista paras lahja. Ja ehkä ne värikkäät ja äänekkäät lelut tulee kovana kakkosena. Näin vauvan mielestä. Tai mistä minä tiedän?

♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️