keskiviikko 19. joulukuuta 2018

Aattoaamun lahjat

Omassa lapsuuden joulussa pukkia sai odottaa aina iltahämärään asti. Kolme malttamatonta ja samalla levotonta sisarusta yritti kuluttaa päiväänsä joulupiirretyillä, saunalla ja leikeillä. Silti mieltä vallitsi lakkaamatta ajatus siitä joulupukista ja pukin tuomista paketeista. Äiti koska se pukki tulee? Äiti koska syödään että pukki voi tulla?

Meillä syötiin aina jouluruoka ennen joululahjoja, ja niin syödään kyllä vieläkin. Mutta ollaan tehty uusi ihan oma perinne, tai isille tämä taisi olla ihan uusi juttu kun hän sitä niin suuresti kummasteli, kunnes kerroin että olihan viime joulunakin. Ja edellisenäkin. Se kun on kiva aloittaa aatto pienellä lahjakääröllä. Eli meillä murupäät saa aattoaamuna yhdet lahjat, joissa ajatuksena on jotain päivään sopivaa, jotain joka ehkä edes ihan pikkuriikkisen auttaa päivän kulumisessa ennen kuin pukki ehtii meille asti.

Aiempina jouluina tontun joulukalenterin alle on aattoaamuna ilmestynyt pari lahjaa, isille ja pojalle. Vaan tänä jouluna taitaa sinne ilmestyä kolme lahjaa, onhan äidin murusia tullut yksi lisää. Se kun saattaa olla äiti, joka tonttua tässä uudessa perinteessä aavistuksen avittaa. Niinpä lahjoista on löytynyt joulupiirrettyjä, jouluisia vaatteita ja pientä makeaa paperikääröissä. Eli kaikkea sopivaa jouluaaton viettoa varten.

Myös tällä linjalla jatketaan jatkossakin, lapsille voisi löytyä ja löytyykin vaatteet jouluaattoa varten, jotka saa pukea joulusaunan jälkeen, jokin piirretty kuluttamaan aaton hitaasti kuluvia tunteja ennen pukin saapumista ja makeaa isille ettei verensokerit laske liikaa ennen joulupöydän kattausta. Myös viime vuoden Star Wars -joulusukat olivat aika kova hitti. Ei siis mitään isoa, ei yliampuvaa ennen oikeita joululahjoja, vaan tontuilta jotain ihan pientä avuksi jouluaaton viettoon. Mikä sen iloisempi tapa aloittaa joulu, kuin riemusta kiljuva poika joka huutaa paketti kädessä onnenpäivä!

♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️