perjantai 2. maaliskuuta 2018

Koska musta tulee isoveli?

Ollaanko me kerrottu minimiehelle tulevasta vauvasta ja uudesta roolista isoveljenä? Arvatkaa vain, kuinka monta kertaa.

Meidän pikkumies sai tietää tulevasta vauvasta samana päivänä kuin mekin, asia on yhtälailla hänen kuin meidänkin. Ja voi kuinka hän odottaa isoveljeksi tuloa, usein hän kysyy koska musta tulee isoveli? Koska vauva syntyy? Ja niin äiti aina kertoo, että kesällä sitten. Toisinaan muru toivoo tyttöä, ei suinkaan vauvaa, vaan tyttöä. Tämän hän on myös perustellut, koska hän on jo poika niin tarvitaan tyttö. Eikä yhtään hullumpi peruste, salaa tätä toivoo ehkä äitikin, vaikka poika onkin ihan täysin yhtä tervetullut.

Mummi toi jokusen aikaa sitten murulle kirjan, joka kertoo isoveljenä olosta, muutamalla lauseella ja niin yksinkertaisesti että kolmevuotiaskin sen ymmärtää. Piirretyissä on saatu pikkusisaruksia kuin myös Puppe-kirjassa. Kaikki auttavat pientä ihmistä ymmärtämään mitä tuleva tuo, ainakin pienissä määrin. Ja niin se muru odottaa vauvaa kuin kuuta nousevaa.

Joululahjaksi saamaansa uutta mummin ompelemaa päiväpeittoa hän kommentoi ensimmäisenä onko tämä vauvalle? Niin se vauva pyörii aika ajoin pienenkin pojan mielessä ja niin äiti ja isi auttavat ymmärtämään koska vauva tulee ja mitä se tarkoittaa. Ainakin vielä muru väittää sen olevan okei, että sitten äidillä ja isillä onkin kaksi rakasta, Leevi ja vauva.

Muru on antanut vauvalle pusun jo aikaa sitten äidin masun päältä, ihan omasta ajatuksestaan. Myös vauva tarvitsee omaksi unilelukseen pupun, koska Leevilläkin on. Mutta tietysti oman pupun, ei Leevin pupuja. Kyllä isoveli huolehtii, rakastaa ja opastaa elämän tiellä, olen siitä aivan varma.

Muru myös ymmärtää, että vauva kasvaa äidin masussa. Kerran sanoin, kuinka mun vauvani ei enää ole vauva - vaan jo niin iso poika, sanoi muru tähän että ei hän ole vauva, vaan vauva on äidin masussa. Ja hänestä tulee iso sitten kun vauva syntyy, ei vielä. Toisena päivänä hän taas hassutteli että vauva onkin hänen masussaan eikä äidin, mutta vain hassutellen. Aivan kuten hän teki juuri äskenkin iltapesun jälkeen suloista masuaan esitellen.

Isoveli opettaa myös kaikki leikit, vaikka Ryhmä Hau lelut pidetään alkuun visusti vauvalta piilossa, kun niitä ei saa rikkoa ja ne voi mennä rikki. Sekin on oikein fiksusti ajateltu ja äiti on täysin samaa mieltä. Mutta duploilla on hyvä leikkiä, kunhan vauva vähän kasvaa ja tekee muutakin kuin nukkuu, syö ja sotkee vaippansa. Autoistakin ollaan valittu, mitkä sopii vauvoille ja niin Leevi on ne isillekin näyttänyt että nämä on vauvojen leluja. Eiköhän meidän murut löydä yhteisen sävelen ja tuo toistensa elämään äärettömän rakkauden. Ainakin näin äiti uskoo.

♥ Laura

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä muisto vierailustasi ❤️